Op een beboste zandheuvel op weg naar de aquaducten van Ceasarea bevindt zich het vogelmozaïek: een prachtige mozaïekvloer, zomaar in de open lucht, die je mag betreden en bewonderen. Toen het mozaïek in 1955 ontdekt was begreep men meteen, ook op grond van de glazen voorwerpen en de fragmenten van een tafel die gevonden werden, dat het hier ging om het huis van een rijke familie die uitkeek over de middellandse zee. Het mozaïek was, zeg maar, de vloerbedekking van een deel van dit huis totdat het verbrand werd tijdens de Arabische invasie in de 7e eeuw.

Pas in 2005 is de plaats weer schoon gemaakt, het mozaïek gerestaureerd en de plaats geopend voor het publiek. Het mozaïek omvat 120 cirkels waar onder meer tien verschillende soorten van vogels “in gelegd” werden en verschillende andere dieren die toen bekend waren. Het mozaïek is 230 m2 groot.

Ook heeft men een grote waterput gevonden waar de bewoners vroeger gebruik van maakten.

De plaats is een grote aanrader voor bezoek met kinderen die spelenderwijs de verschillende dieren ontdekken. Onder de bomen zijn verschillende speelmogelijkheden voor de kinderen, gemaakt van gerecyclede voorwerpen.