Er is door de geschiedenis heen een nauwe verbinding geweest tussen Jerusalem en de Woestijn. Jerusalem ligt aan de rand van de Judeawoestijn en het is niet ver rijden naar de Negev woestijn.  Veel van de Bijbelse verhalen spelen zich af in de woestijn. Wij nemen u graag mee op reis door de geschiedenis maar ook de toekomst van de Israëlische woestijnen. Deze korte reis is ideaal voor wie al eerder in Israël is geweest en in meer detail het land wilt leren kennen.

Dag 1

Aankomst op de Ben Gurion luchthaven en transfer naar het hotel in Jerusalem voor overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we naar de Oude stad van Jerusalem. Via de Jaffapoort gaan wij over de stadsmuren wandelen. Na een bezoek aan de Joodse wijk binnen de stadsmuren bezoeken wij de Westelijke (klaag) muur. We wandelen door de Via Dolorosa met zijn nauwe Arabische marktstraatjes en stoppen voor een bezoek bij de Koptische en Ethiopische kerken. Na een kort bezoek aan de Heilige Grafkerk gaan wij de Olijfberg op. Via de Scopus berg aan de grens met de Judea woestijn arriveren wij bij de Graftuin voor een bezoek. Overnachting in het hotel in Jerusalem.

Dag 3

Deze dag wordt gewijd aan het moderne Jerusalem. Ons eerste bezoek is aan de molen van Montefiore, die het symbool is van het begin van de nieuwe stad buiten de stadsmuren. Vanuit het oude gerestaureerde treinstation bezoeken we de orthodoxe Joodse wijken en de kleurrijke en gezellige voedselmarkt Machane Yehuda. Van hier rijden wij langs het Israëlische parlementsgebouw de Knesset. Wij bezoeken het Israëlmuseum, waar wij de Maquette van Jerusalem zien en de Dode Zee rollen. Vervolgens brengen wij een uitgebreid bezoek aan het Holocaust centrum; Yad Vashem. Na een blik over de herdersvelden bij Bethlehem aan de grens met de woestijn bezoeken we de Haaspromenade voor het adembenemende uitzicht over de stad Jerusalem. Indien mogelijk willen we na diner een bezoek aan het klank en lichtspel in de Citadel binnen de stadsmuren brengen. Overnachting in Jerusalem.

Dag 4

We verlaten de stad van Jerusalem en gaan via de Bijbelse vallei van de Terebinten, de plaats waar de strijd tussen David en Goliath plaats vond, naar het laagland en naar het Bedoeïenen museum in Lahav. Hier begint de Negev woestijn. Na een rit door de moderne stad Beer Sheva gaan we daar naar het museum van de bron van Abraham. In de namiddag gaan wij richting de overnachtingsplaats in de herberg van Beerotayim, waar we op een heel bijzondere manier in de woestijn gaan dineren bij het kampvuur en overnachten in hutten. Wij zullen dus echt ervaren hoe het is om te leven als Bedoeïenen.

Dag 5

Na het ontbijt gaan we een kamelentocht maken door de woestijn. Wij gaan door naar de Oase van Ein Avdat voor een wandeling. Dan brengen we een bezoek aan de overblijfselen van Avdat uit de Romijns- Nabatese- Bijzantijnse tijd. Na de lunch bezoeken we het Bezoekerscentrum van het Ramon Vijzel dal in Mitspe Ramon. We dineren en overnachten in Mitspe Ramon.

Dag 6

Wij beginnen de dag met een Jeep tocht door het Ramon vijzel dal. Vervolgens rijden wij door de Negev woestijn via Jerocham en langs Dimona naar de Dode zee. Wij nemen de tijd om te drijven in het zoute water. Diner en overnachting in een hotel aan de Dode zee.

 

Dag 7

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Massada, de plaats waar Koning Herodes zijn burchtpaleis bouwde en de laatste strijd van de Joden tegen de Romeinen plaats vond. Na een wandeling door de Bijbelse oase van Ein Gedi met zijn bijzonder flora en fauna gaan we naar Qumran waar de Dode zee rollen zijn gevonden. Van hier bezoeken we de doopplaats bij de Jordaan en gaan naar het “balkon over de Dode zee”. Voordat we terug keren naar Jerusalem voor overnachting maken we een rit door Wadi Qelt.

Dag 8

Vandaag bent u vrij tot dat we u naar de Ben Gurion luchthaven brengen voor de terugvlucht naar Nederland.