Dag 1

Aankomst op de Ben Gurion luchthaven en transfer naar het hotel in Tel Aviv voor overnachting.

Dag 2

Wij bezoeken Oud Jaffo en maken een stadstoer door Tel Aviv. Wij rijden naar Caesarea voor een bezoek aan de nieuwe indrukwekkende opgravingen. Hierna gaan we een wandeling maken in de tuinen van Ramat Hanadiv in Zichron Yaacov, en maken een wandeling door dit mooie dorpje, wat een interessante moderne historie heeft. Wij rijden over de Carmel berg en rijden door de Druzendorpen naar de stad Haifa, waar wij uitzicht over de baai hebben en de Bahai tuinen zien. Van hier gaan wij naar Acco voor de overnachting.

Dag 3

Na een uitgebreid bezoek aan Acco met de ondergrondse kruisvadersstad, de Moskee, de markt, de haven en de tunnels, gaan we door naar Rosh Hanikra, aan de grens met Libanon aan de Middellandse zee. Hier dalen we met een kabelbaantje voor een bezoek aan de prachtige grotten aan de zee. Wij gaan dan naar het “Boog natuurreservaat” met zijn adembenemend uitzicht, waar wij een wandeling maken. Ons volgend bezoek zal in het historische Druzen dorp Peqiín zijn en vervolgens bezoeken wij het zeepfabriekje van Gamila. Na een rit langs Tsfat en door hoog Galilea arriveren we in ons hotel bij de Chula vallei voor overnachting.

Dag 4

In de vogeltrektijd in de winter kunnen wij met zonsopgang een tocht maken door het vogelreservaat Agmon Hachula. Anders gaan we er na het ontbijt heen. Dan wijden we tijd aan een bezoek aan de grens met Libanon en zijn problematiek vanaf Metulla. We maken een lange bijzonder mooie wandeling door het Banias natuurreservaat met zijn watervallen en gaan langs de berg Hermon voor een bezoek aan de berg Ben Tal met uitzicht over Syrië. Dan dalen we weer af naar ons hotel voor overnachting.

Dag 5

We maken een rit naar Kana, de plaats waar Jezus water in wijn veranderde op een bruiloft. Hier bezoeken we een van de kerkjes. Van hier gaan we door naar Nazareth voor een bezoek en rit door de stad. Dan gaan we naar Bijbels Jizreël waar we over de verhalen uit de Bijbel gaan spreken. Na de lunch maken we een rit over de berg Gilboa en we eindigen de dag in het natuurpark Gan Hashelosha waar we de tijd krijgen om te zwemmen en te wandelen. We overnachten in een van de kibboets hotels in de omgeving.

Dag 6

We beginnen de dag met een uitgebreid bezoek aan een van de grootste archeologische opgravingen van Israël: die van Beth Shean. Dan gaan we naar de grens met Jordanië om daar in omgeving te genieten van de lokale fauna. We maken een lange rit door de Jordaanvallei en stoppen bij de Doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud. Vervolgens rijden we richting Jerusalem. Onderweg stoppen wij voor een bezoek aan Wadi Qelt en “het balkon over de Dode zee”. Overnachting in Jerusalem.

Dag 7

Dit is een vrije dag in Jerusalem of een mogelijkheid om een bezoek aan Jerusalem te brengen met gids. Overnachting in Jerusalem.

Dag 8

Vandaag brengen wij u naar de luchthaven voor de terugreis.