Dag 1

Vlucht naar Tel Aviv. Aankomst op vliegveld Ben Gurion in Tel Aviv waar u wordt opgewacht door onze vertegenwoordiger. Transfer naar het hotel in Tel Aviv voor overnachting.

Dag 2

We verlaten Tel Aviv en rijden langs de kust, waar wij de opgravingen van de stad Caesarea uit de Romeinse tijd bezoeken. We zien het Theater, Paleis van de stadhouder Pontius Pilatus en het aquaduct. Na een bezoek aan de traditionele plaats van het altaar van de profeet Elia op de Carmel berg met zijn bijzonder uitzicht, rijden wij naar de havenstad Haifa. Van hier dalen we af voor een uitgebreid bezoek aan de ondergrondse kruisvaarders stad in Acco. Na een bezoek aan de oude stad gaan we naar het oosten van het land naar het hotel in de omgeving van Tiberias voor overnachting.

Dag 3

Deze dag bezoeken wij de plaatsen rondom het meer van Tiberias die bekend zijn vanuit het Nieuwe Testament. Wij beginnen met een bezoek aan Magdala en de traditionele plaats van het wonder van de brood en de vissen, Tabcha. Vervolgens brengen wij een bezoek aan Kapernaüm, waar wij de opgravingen van de synagoge uit de tijd van Jezus zullen zien, gevolgd door een bezoek aan de Berg der Zaligsprekingen. Ook staat deze dag de Golan hoogvlakte op ons programma. We rijden helemaal naar het uiterste noorden van de Golan en wandelen bij een van de bronnen van de Jordaan, de Banias, Bijbels Caesarea Philippi. Op de terugweg naar het hotel brengen wij een bezoek aan vogelnatuurreservaat Agmon Hachula. Overnachting in het hotel in de omgeving van Tiberias.

Dag 4

Wij verlaten Tiberias en rijden naar Nazareth voor uitzicht over de stad. Dan rijden wij door naar de Tel Jizreël. Wij zien de bron van Harod, waar Gideon zijn strijders uitkoos, en kunnen gaan zwemmen in het natuurpark van Gan Hashelosha. Vervolgens rijden wij door de Jordaanvallei en gaan op naar Jerusalem voor overnachting in het hotel.

Dag 5

Wij beginnen deze dag met een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum en gedenkplaats voor de 6 miljoen Joden die vermoord zijn tijdens de tweede Wereldoorlog. Ook het Israël museum zullen wij gaan bekijken, in het bijzonder de plaats waar de maquette van Jerusalem van rond het jaar 70 te zien is en ook enkele van de Dode Zee rollen. Wij brengen een bezoek aan de Menora tegenover het Israëlische parlementsgebouw, de Knesset. Wij gaan naar de voedselmarkt Machane Yehuda en maken een ritje door ultraorthodoxe wijk Mea Shearim. Wij maken het begin van de Shabbat mee bij de Westelijke (klaag) muur of in de Har El synagoge. Overnachting in het hotel in Jerusalem.

Dag 6

Vandaag bezoeken wij de Oude stad van Jerusalem. Als eerste kijken wij vanaf de Olijfberg uit over heel Jerusalem. Dan bezoeken wij het Hof van Gethsemane. Vervolgens gaan wij de Oude stad in en bezoeken het bad van Bethesda en de St. Anna kerk en wandelen door de Shuk, de Arabische marktstraatjes, langs de Ecce Homoboog en de Lithostrotos in het klooster van de Zusters van Sion, de route van de Via Dolorosa. Wij lopen de Oude stad uit en brengen een bezoek aan de Graftuin. Wij eindigen de dag met het uitzicht over Bethlehem en de Herdersvelden. Overnachting in het hotel in Jerusalem.

Dag 7

Een vrije dag in Jerusalem. Overnachting in het hotel in Jerusalem.

Dag 8

Na het ontbijt in het hotel in Jerusalem brengen wij een bezoek aan de Westelijke (Klaagmuur) waar wij hopelijk de Bar Mitsva’s kunnen mee maken. Dan verlaten wij Jerusalem richting de Dode Zee en bezoeken Qasr El Yahud, de doopplaats aan de Jordaan. Vervolgens bezoeken wij Qumran, de plaats waar de Dode Zee rollen werden gevonden in 1947. We bezoeken de prachtige oase van Ein Gedi, waar David zich verstopte voor koning Saul. Hier maken wij een wandeling naar de eerste waterval. Vervolgens rijden wij door naar de Massada, de plaats op de top van de berg in de Judea woestijn die door Herodus gebouwd is en waar de laatste strijd van de Joden tegen de Romeinen in het jaar 73 A.D. is geweest. Dan rijden wij naar het hotel aan de Dode Zee, waar wij kunnen drijven op het zoute water en dineren en overnachten in het hotel.

Dag 9

Wij verlaten de Dode Zee en rijden naar de Ramonkrater, ook wel bekend als het Vijzel dal of Machtesh Ramon. Dan bezoeken wij het natuurreservaat van Ein Avdat. Ook brengen een bezoek aan het huisje van David Ben Gurion, de oprichter van de staat Israël. Dan nemen wij een kijkje bij de grens met Egypte en rijden wij door naar de herberg van Beerotayim. Hier liggen we aan in de eettent voor het diner. Overnachting in de hutjes van Beerotayim in de woestijn.

Dag 10

Wij beginnen de dag met een tocht op een kameel door de woestijn. Wij zien de zonnetoren bij Ashalim in de woestijn en rijden langs de grens met Gaza naar Ashkelon, waar wij het natuurpark bezoeken. Wij rijden langs de kust noordwaarts naar Jaffo, Bijbels Joppe, waar wij het huis van Simon de Leerlooier bezoeken en een wandeling maken door de kunstenaarswijk. Vervolgens maken wij een stadstoer door Tel Aviv, waarbij we de hoogtepunten van de stad bekijken, onder andere de huizen in Bauhaus stijl.  Overnachting in het hotel in Tel Aviv.

Dag 11

U wordt opgehaald voor een transfer naar Ben Gurion Airport voor uw terugvlucht.