Dag 1

Aankomst op de Ben Gurion luchthaven en transfer naar het hotel in Tel Aviv voor overnachting.

Dag 2

Wij beginnen de dag met een rit door de eeuwenoude havenstad Jaffo en door het moderne Tel Aviv. Wij brengen een bezoek aan de opgravingen van de stad Caesarea uit de Romeinse tijd. Langs de kust rijden wij naar de havenstad Haifa, gelegen op de berg Carmel. Van hier gaan wij naar het oude stadje Acco met zijn ondergrondse kruisvadersstad en markten. Dan gaan we dwars door het Galilea naar de omgeving van Tiberias voor de overnachting.

Dag 3

Deze dag bezoeken wij de plaatsen rondom het meer van Tiberias die bekend zijn vanuit het Nieuwe Testament. Wij beginnen met een bezoek aan Magdala en de traditionele plaats van het wonder van de brood en de vissen, Tabcha. Vervolgens brengen wij een bezoek aan Kapernaüm, waar wij de opgravingen van de synagoge uit de tijd van Jezus zullen zien, gevolgd door een bezoek aan de Berg der Zaligsprekingen. Ook staat deze dag de Golan hoogvlakte op ons programma. We rijden helemaal naar het uiterste noorden van de Golan en wandelen bij een van de bronnen van de Jordaan, de Banias, Bijbels Caesarea Philippi. Overnachting in het hotel in de omgeving van Tiberias.

Dag 4

Wij verlaten het Meer van Tiberias en gaan via Beth She’an en de Jordaan vallei naar de grens met Jordanië. Na de formaliteiteten bij de grens bezoeken we de opgravingen van Romeins Jerash. Dan gaan we door naar de hoofdstad van dit land Amman waar wij een stadstoer zullen doen en vervolgens overnachten wij in Amman.

Dag 5

Wij verlaten Amman en rijden naar Madaba, waar wij in de St. George kerk de wereldberoemde mozaïek zullen bewonderen. Vervolgens gaan wij door naar de berg Nebo. Van hier gaan we naar Kerak, en zien de grote Kruisvadersburcht in de stad. Via de beroemde en prachtige Koningsweg komen we ten einde aan in Nebi Musa bij Petra, waar wij overnachten.

Dag 6

Wij beginnen de dag vroeg en brengen een uitgebreid bezoek aan een van de wereldwonderen uitgehakt uit de lokale rots; Petra. Wij verlaten Petra en rijden naar Wadi Rum, met zijn bijzondere landschap, waar wij een jeep tocht maken. Vervolgens rijden wij naar de grensovergang naar Israël, waar wij de grens passeren en overnachten in Eilat.

Dag 7

Dit is een vrije dag in Eilat. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het onderwaterobservatorium, gaan snorkelen, duiken, zonnen of heerlijk uitrusten. Overnachting in het hotel in Eilat.

Dag 8

Door de Arava vallei arriveren we aan de Dode zee, waar wij zullen drijven op het zoute water. Vervolgens rijden wij door naar de Massada, de plaats op de top van de berg in de Judea woestijn die door Herodus gebouwd is en waar de laatste strijd van de Joden tegen de Romeinen in het jaar 73 A.D. is geweest. We bezoeken het Bijbelse natuurreservaat van Ein Gedi, waar David zich verstopte voor koning Saul. Wij overnachten bij de Dode Zee of rijden door naar de hoofdstad Jerusalem voor de overnachting.

Dag 9

We begin om vanaf de Jaffapoort de Oude stad te bezoeken. Eerst maken we een wandeling over of langs de stadsmuren naar de Zionspoort. Dan bezoeken wij de Joodse wijk binnen de stadsmuren. Een bezoek aan de Westelijke (klaag) muur mag niet overgeslagen worden. Wij lunchen in de Oude stad en wandelen door de Via Dolorosa en de marktstraatjes naar de Heilige Grafkerk. Dan verlaten wij de Oude stad via de Damascus poort voor een bezoek aan de Graftuin. We eindigen de dag met een rit naar de Olijfberg en het Hof van Olijven; Gethsemane. Overnachting in Jerusalem.

Dag 10

We bezoeken het Holocaust museum en monument Yad Vashem. Dan gaan we naar het Israël museum voor een bezoek aan het Heiligdom van het boek, met de Dode zee rollen, en de maquette van Jeruzalem uit het jaar 70. Ook een bezoek aan de 7 armige kandelaar, de Menora, tegen over de Knesset, het Israëlisch Parlementsgebouw, staat op het programma. We maken een rit door de ultraorthodoxe Joodse wijk Mea She’arim en wandeling door de kleurrijke authentieke Machane Yehuda markt. We eindigen ons bezoek aan de Haaspromenade met het uitzicht over de stad. Overnachting in Jerusalem.

Dag 11

Dit is een vrije dag in Jerusalem. Overnachting in het hotel in Jerusalem.

Dag 12

Vandaag verzorgen we voor u een transfer naar luchthaven.