Dag 1

Aankomst op de Ben Gurion luchthaven bij Tel Aviv en transfer naar het hotel voor overnachting en ontbijt. In de avond mogelijkheid om door de stad te wandelen en te dineren in een van de vele gezellige eetgelegenheden in de stad.

Dag 2

Wij verlaten Tel Aviv en brengen een bezoek aan het Aquaduct van Caesarea aan de Middellandse zee. Wij rijden langs de kust en gaan naar Haifa voor een bezoek aan de Bahai tuinen en het uitzicht over de baai. Van hier gaan we naar de oude stad Acco aan de zee. Hier bezoeken wij de ondergrondse kruisvadersstad en de Oosterse historische stad met de oude haven. Wij rijden naar het Meer van Galilea waar wij zullen overnachten.

Dag 3

Na een bezoek aan de opgravingen van Magdala en Capernahum passeren we de Jordaan en rijden over de Golan hoogvlakte. Na een bezoek aan de grootste opgravingen van het Midden Oosten in Beth Shean houden we een zwempauze in het natuurreservaat van Gan Hashelosha. Van hier gaan we door de Jordaanvallei naar Jerusalem, waar wij overnachten.

Dag 4

We beginnen de dag met een wandeling over de oude stadsmuren van Jerusalem. Na een bezoek aan de Joodse wijk binnen de stadsmuren bezoeken we de Westelijke (klaag) muur. Na een wandeling door de Arabische marktstraatjes en langs de Via Dolorosa wandelen wij langs de Heilige Grafkerk naar de Jaffapoort. Wij rijden naar de Olijfberg, vanwaar wij een prachtig uitzicht hebben over de stad. Wij eindigen de dag met een bezoek aan de kerk bij het Hof van Olijven; Gethsemane. Overnachting in Jerusalem.

Dag 5

Wij bezoeken de Molen van Jerusalem, die het begin van de moderne stad symboliseert. Vervolgens brengen wij een uitgebreid bezoek aan het monument en museum van de Holocaust Yad Vashem. Na iets van de Dode zee rollen gezien te hebben in het Israël museum, bekijken we de maquette van Jerusalem zoals het er 2000 jaar geleden uitgezien zou hebben. We maken een rit door de ultraorthodoxe Joodse wijk Mea She’arim, en gaan vervolgens de gezellige en kleurrijke voedselmarkt, Machane Yehuda, zien proeven en ruiken. We houden een stop in het bijzondere gerestaureerde oude treinstation voordat we naar het uitzicht over Bethlehem en de Herdersvelden gaan kijken. Na het diner in het hotel gaan we naar het bekende Klank en lichtspel in de Citadel. Overnachting in het hotel in Jerusalem.

Dag 6

Dit is een lange dag, waar we veel tijd aan de woestijn willen besteden.  We verlaten Jerusalem en gaan door de Judea woestijn naar Wadi Qelt voor een uitzicht. Aan de Dode zee houden we een wandeling door de Bijbelse oase van Ein Gedi met zijn bijzonder historie, flora en fauna. Op de rots van Massada zien we de overblijfsels van het burchtpalijs van Koning Herodes en horen over de laatste strijd van de Joden tegen de Romeinen ter plaatse. Na een stop om de ervaring van drijven op de Dode zee mee te maken beginnen we met een mooie lange rit door de Negev woestijn richting Tel Aviv aan de Middellandse zee waar we in het hotel overnachten. *

* In plaats van door te rijden naar Tel Aviv en een vrije dag in Tel Aviv is er een mogelijkheid om deze nacht in een Bedoeïenen tentenkamp in de woestijn door te brengen. In dat geval rijden wij de volgende dag na een kameeltocht in de ochtend via Beer Sheva naar Tel Aviv, waar u in de middag nog kunt genieten van zon, zee en strand.

Dag 7

Dit is een vrije in Tel Aviv met de mogelijkheid om naar Jaffo te wandelen, de stad met zijn Bauhaus gebouwen te bewonderen, te zwemmen in de zee of te winkelen. Overnachting in het hotel in Tel Aviv. *

* Zie opmerking bij dag 6

Dag 8

In de loop van de dag wordt naar de Ben Gurion luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar huis.