Dag 1 – maandag

Wij vliegen naar Tel Aviv, waar we op de luchthaven Ben Gurion worden opgewacht door de gids, die ons naar het hotel in de omgeving van Tiberias brengt voor diner en overnachting.

Dag 2 – dinsdag

We maken vandaag een tocht rond het meer van Galilea en zien eerst de opgravingen van de synagoge bij Magdala (Luc 8:2). Wij gaan naar Kapernaum, de plaats waar Jezus in de synagoge heeft gesproken (Luc 4:31). Vervolgens bezoeken wij de Berg der Zaligsprekingen (Mat. 5:1). Wij rijden naar de oostkant van het Meer van Galilea en zien de mogelijke locaties van Bethsaida (Marc 8:22) en Kursi, de plaats waar waarschijnlijk het wonder met de zwijnen plaatsvond (Mat.8:30). Ook maken we deze dag een boottocht over het meer van Galilea. Na het uitzicht over Nazareth keren we terug voor diner en overnachting in de omgeving van Tiberias.

Dag 3 – woensdag

We verlaten het hotel en rijden door de Jordaanvallei richting de Dode Zee. We bezoeken eerst de plaats van de doop bij de Jordaan (Joh 1:28). Vervolgens bezoeken wij de Bijbelse oase van Ein Gedi (1Sam.24:1), de plaats waar David zich verschool voor koning Saul. Na een bezoek aan Massada en gedreven te hebben op de Dode zee, rijden wij langs Qumran, de plaats waar de Dode Zee rollen zijn gevonden. Wij rijden op naar Jerusalem door de Judea woestijn. Diner en overnachting in het hotel in Jerusalem.

Dag 4 – donderdag

Vandaag beginnen we met het prachtige uitzicht vanaf de Olijfberg en wandelen naar de Hof van Gethsemane (Luc 22:39) met de eeuwenoude olijfbomen en de kerk van alle naties. We maken een tocht naar de Westelijke (Klaag) muur, waar we de Bar Mitsva plechtigheden kunnen meemaken, waarbij 13 jarige Joodse jongens als teken van volwassenheid voor het eerst uit de Torah rol lezen. Via de smalle Arabische marktstraatjes komen wij bij Bethesda (Joh 5:1) en het begin van de Via Dolorosa, de Kruisweg (Mat 27:31). Op de route van deze ‘Via Dolorosa’ komen wij bij de Heilige Grafkerk. Wij besluiten deze dag met een bezoek aan de Graftuin (Marc 16:46). Diner en overnachting in het hotel in Jerusalem.

Dag 5 – vrijdag

Wij beginnen de dag met een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust Herdenking museum. Na een bezoek aan het Israël museum, waar wij de maquette van Jerusalem uit de tijd van Jezus zien en waar we enkele van de Dode zee rollen zien, rijden wij naar de Ultraorthodoxe Joodse wijken (Num.15:38) en wandelen we door de kleurrijke Machane Yehuda voedsel markt. We zien de Menora, de 7 armige kandelaar die voor de Knesset staat, het Israëlische parlementsgebouw. Wij rijden daarna naar het zuiden van Jerusalem om uit te kijken over de herdersvelden en Bethlehem (Lu 2:8). Wij besluiten de dag bij de Klaagmuur om het begin van de Shabbat mee te maken (Ex.20:8). Diner en overnachting in het hotel in Jerusalem.

Dag 6 – Zaterdag

Een transfer die u naar het vliegveld brengt voor de terugvlucht naar Nederland.