Dag 1

Aankomst op de Ben Gurion luchthaven en transfer naar het hotel in Jerusalem voor overnachting.

Dag 2

Vandaag zullen wij de hoogtepunten van de Oude Stad van Jerusalem bekijken. We lopen door de Cardo, een prachtige winkelstraat, langs de Hurva synagoge en we bezoeken de Klaagmuur. Wij maken een virtual reality toer door de Tweede Tempel, die ongeveer 2000 jaar geleden door de Romeinen verwoest is. Vervolgens lopen wij door de kleurrijke Arabische marktstraatjes met alle heerlijke geuren van specerijen en etenswaren. Wij lopen langs de route van de Via Dolorosa, de Kruisweg, eindigend bij de Heilige grafkerk en Golgotha, de traditionele plaats waar Jezus gekruisigd en begraven is. Vervolgens lopen wij door de gerestaureerde Mamilla straat, dat vandaag een gezellige chique winkelstraat is met mooie winkels en gezellige cafeetjes. Wij eindigen de dag met het uitzicht vanaf de Olijfberg over Jerusalem. Overnachting in het hotel in Jerusalem.

Dag 3

Wij beginnen de dag met een bezoek aan de Knesset, het Israëlisch parlementsgebouw.* Vervolgens bezoeken wij  Yad Vashem, het Holocaust museum en gedenkplaats voor de 6 miljoen Joden die vermoord zijn tijdens de tweede Wereldoorlog. Wij rijden door de ultra orthodoxe Joodse wijk Mea Shearim, waar mensen veelal nog leven zoals men vroeger leefde, zonder smartphones en in de ouderwetse kledingstijl. Wij eindigen de dag met een bezoek aan de kleurrijke en levendige Machane Yehuda markt. Hier wordt groenten en fruit verkocht evenals allerlei exotische specerijen, en ’s avonds verandert de markt in een uitgaansgebied met leuke plaatsen waar je elkaar kunt ontmoeten onder het genot van een drankje en een nargila (de traditionele waterpijp uit het Midden Oosten). Overnachting in het hotel in Jerusalem.

*Bezoek aan de Knesset alleen mogelijk op zondag en donderdag.

Dag 4

Wij verlaten Jerusalem en dalen af via de Judea woestijn naar de Dode Zee, waar wij de  mogelijkheid hebben om te drijven op het zoute water van de Dode Zee, de laagste plaats op aarde. Dan rijden wij naar Mitspe Jericho, waar wij uitzicht hebben over de stad Jericho, de Jordaanvallei en Jordanië.

Dan rijden wij naar Tel Aviv. Wij maken een stadstoer door Tel Aviv, waarbij we de hoogtepunten van de stad bekijken. Wij zullen hier onder andere een bezoek brengen aan de oude haven van Jaffo, een van de oudste havens ter wereld, en de plaats die bekend staat als de haven vanwaar Jona vertrok in het Bijbelse verhaal van de walvis. Vervolgens bezoeken wij de artistieke wijk van Nachalat Binyamin, rijden langs de Independence hall, waar de onafhankelijkheid van de staat Israël is uitgeroepen, en zien de Rothschild Boulevard met zijn Bauhaus architectuur. Overnachting in het hotel in Tel Aviv.

Dag 5

Vandaag brengen we u in de loop van de dag terug naar de Ben Gurion luchthaven voor de reis naar huis. Als u een middagvlucht heeft kunt u in de ochtend een fietstoer doen door Tel Aviv of genieten van het strand.