Ten zuiden van de Kruisvaardersstad van Caesarea bevinden zich overblijfselen en mozaïeken vloeren van een oud gebouw. Al in het jaar 1956 heeft de Hebreeuwse Universiteit overblijfselen van de synagoge gevonden tussen het onkruid en ruïnes, maar tot het jaar 2017 waren de fragmenten verlaten. In 2017 begon men met opgravingen en restauratie, die pas in de coronatijd afgerond zijn. De restauratie in Caesarea wordt door het Rotschild fonds bekostigt.

De overblijfselen van de mozaïeken en de fundamenten zijn van synagogen uit de 4e en 5e eeuw. Men heeft afbeeldingen van zevenarmige kandelaren en andere Joodse symbolen gevonden, die vandaag in het kleine museum van kibboets Sdot Yam, naast Caesarea, te zien zijn. Men hoopt in Caesarea ooit ook de fundamenten van de synagoge uit de 1e eeuw te vinden. Deze synagoge werd door historicus Flavius Josephus in zijn 2e boek genoemd als de plaats waar de opstand van de jaren 66 tot 73 begon, waarmee de Tempel vernield is en Massada gevallen is. Hier zou ook de belangrijke Rabbijn Akiva gemarteld en vermoord zijn door de Romeinen.

De plaats is te bezoeken als men om de Kruisvaardersstad heen rijdt tot de brug, en i.p.v. de brug over te steken wandelt men over een gedeelte van de promenade, die in de toekomst helemaal langs het aquaduct zal gaan, naar het noorden.