Onze reis die verzorgd werd door Ja’acov en Bernardine Nof, was tot in de puntjes geregeld! We zijn geland op Tel Aviv en de volgende dag begonnen in Jaffa! De eerste dagen hadden wij Jacky als gids,hij verving Ja’acov prima!
Als wij bij een Bijbelse plaats aankwamen, lazen wij eerst een gedeelte uit de bijbel, wat betrekking had op die plek! We reden naar Cesarea waar we veel opgravingen uit de tijd van Herodus zagen! Daarna naar de berg Carmel nabij Haifa met zijn Bahai tuinen, schitterend om te zien! Nazareth, de plaats waar de Here Jezus opgroeide, het meer van Tiberias met de plaatsen daarom heen waar de Here Jezus vele wonderen heeft verricht! De Hermon ,de bronnen van de Jordaan, de Golanhoogten, teveel om allemaal te vertellen! Dit moet je gewoon zien! Het nationale park Beth Sean, de grootste archeologische opgravingen in Israel!
We reden zuidwaarts naar Jeruzalem, bij het binnenrijden zongen wij Jeruzalem dat ik bemin, wij treden uwe poorten in. Kippenvel moment!!
Voor deze stad heb je weken nodig om alles te zien, om een paar op te noemen: de Klaagmuur, de Olijfberg, de gouden Koepel, het holocaustmuseum Yad we Shem het Israël museumenz. enz.
Ja’acov heeft ons veel verteld over Israël! Wat is deze man nog een gedreven persoon! Ook bracht hij ons naar prachtige plaatsen om een foto te maken!
Vanuit Jeruzalem naar de Jordaan, daarna richting de Dode zee, waar wij hebben gedobberd!
Maar eerst zijn wij nog in Ein Gedi geweest, ook een nationaal natuurpark, Qumran waar de Dode zeerollen gevonden zijn, en de Masada, de berg waar Herodus zijn vesting bouwde!
Een reis om nooit te vergeten!
Bedankt Ja’acov en Bernardine!

Fam. Baarssen
Fam.Kramer
Fam. Korf
Urk!