Uw persoonlijke gids in Israël sinds 1970

Met de kids

Familie Belder:
Naar Israël met je eigen kinderen? De familie Belder, vader Martin (35), moeder Anne Marie (34), dochter Suzanne (12) en de zoons Jos (10), Rens (7) en Bas (3), weten dat het kan!

“Wij wilden al langer Israël bezoeken. Maar we dachten dat dit met kleine kinderen niet zou kunnen. Totdat we Yaacov ontmoetten!”
m.belder@filternet.nl

Yaacov NofLand van de Bijbel: kindvriendelijk?

DSC03033.JPGHet zijn vragen die ik vaak krijg: we willen graag naar Israël, maar onze kinderen zijn nog zo jong en zullen die zich niet vervelen? Kun je hen de wereld van de Bijbel laten ervaren, en hun de waarden doorgeven die wij van onze ouders kregen? Loopt het niet stuk op stof en archeologie? Met de familie Belder stelden we een prachtige reis samen. Ik kon hen meenemen in mijn comfortabele mini-bus en het werd een feest van ontdekking:

PICT0507.JPGEen overnachting in bedoeïenen tent in de woestijn. Water putten zoals de Samaritaanse vrouw. Een rit op de kameel zoals de knecht van Abraham. Water drinken zoals de profeet Gideon dit deed. Of brood bakken zoals Sara dit deed. Varen over het zelfde meer waar Jezus voer. Een gezamenlijke maaltijd zoals de discipelen dit deden en ga zo maar voort. En natuurlijk Jeruzalem… Ook daar zijn avonturen met Bijbelse achtergrond voor kinderen. Denk aan de Jerusalem Biblical Zoo, maar zeker ook het Ein Yael Active Museum.

081807-Deschutes-River-1-rapids-743059.jpgMaar ook zo maar gezellig met ouders gaan zwemmen in een natuurbad. Dieren gaan zien en soms ook niet achter een hek. Wandelen door een oud water systeem.
Mozaïeken maken zo als men dat vroeger deed. Maar ook met een kajak over de Jordaan varen of met een Jeep door de woestijn.

Zo wilde de familie het.

Dus… dat hebben we geregeld!
« »
nl_NLNederlands