Ben Gurion AirportOnze reis naar Israël was in een woord fantastisch.
Vanaf de ontvangst op de airport Ben Gurion t/m het vertrek vanuit Amman was het allemaal voortreffelijk georganiseerd. Het was een strak programma maar alles liep op rolletjes en we hadden ook nog wel voldoende vrije tijd. De hotels waren goed evenals de bus, hoewel we liever niet zulke donkere ramen hadden gehad.

De chauffeur Dany was voldoende service minded en onze gids Hiske verdient een 10 met een griffel.

Hiske houdt van haar land en heeft liefde voor haar vak. Qua persoonlijkheid heeft ze ruim voldoende stijl en eruditie; zij treedt gepast en doortastend op. Ze spreekt voortreffelijk Nederlands en heeft bovendien een zeer gevarieerde woordkeuze; daarnaast weet ze erg goed wat mensen willen en moeten weten. Op gestelde vragen wist ze goed en genuanceerd antwoord te geven. Gevraagd en ongevraagd heeft ze ons de gehele dag op een plezierige wijze voorzien van allerlei interessante informatie.

EngediDe (klein)kinderen hadden als kritische kanttekening dat de verkenning in Engedi wat langer had mogen duren, maar dat was gelet op de spierziekte van onze jongste kleinzoon niet wenselijk; de uitleg in Massada zou naar hun idee iets korter kunnen zijn.

Kortom, voor ons een zeer geslaagde reis en we zijn jullie erkentelijk voor de geleverde prestatie en service.

Wim Ravesloot