We kijken terug op een geweldige vakantie in Israël. We hebben als groep (Bijbelkring bestaande uit 10 vrouwen) onvergetelijke dagen gehad. We waren ontzettend blij met de begeleiding en tips van Yaacov en Bernadine; zij hebben door hun persoonlijke benadering een mooie mix samengesteld vanuit onze eigen wensen, aangevuld met waardevolle suggesties uit hun eigen ervaringen. We hadden de hotels zelf uitgekozen maar alles laten vastleggen en regelen door ‘Israelgids’, heel fijn dat dat kon!

Een bezoek aan de synagoge, het inluiden van de sabbat, de uitgebreide uitleg van Yaacov daarbij en de gastvrije ontvangst hebben bij ons een geweldige indruk achtergelaten.

Onze gids Marianne heeft door haar kennis en ervaring deze reis uniek gemaakt. Zij hield ook rekening met onze wensen en paste wanneer nodig het programma aan; heerlijk flexibel.

We zijn drie nachten in Jeruzalem geweest ( Bezazal hotel) trokken daarna de woestijn in, bezochten En Gedi, Massada en de Dode Zee. We hebben overnacht in een heerlijk hotel aan de rand van de woestijn, Yehelim in Arad. De volgende dag een bedoeïen complex bezocht waar we heerlijk geluncht hebben en even gevoeld hoe het was per kameel door de woestijn te trekken… Onze bus mét super aardige buschauffeur was ook een goede optie J, hij reisde alle dagen met ons mee, heel fijn!

Na de lunch reden we richting Tel Aviv en hebben we een tussenstop gemaakt in Jaffa. Aangekomen in ons hotel (Tal on the Beach) moesten we afscheid nemen van Marianne, er wachtte een nieuwe groep op haar in Jeruzalem.

Natúúrlijk moeten we nog een keer terug naar Israël want het was intensief maar té kort. We zouden zeker weer met de organisatie Israelgids in zee gaan voor een vervolg op deze eerste bijzondere reis.

Anke, Annemarie, Carla, Deborah, Esther, Laura, Lieneke, Lucy, Margreet en Ria.