Het beroemde vogelnatuur reservaat begint internationale erkenning te krijgen als een van de meest bijzondere van zijn soort. We spreken over de plaats waar eens het Chula meertje was als een gedeelte van de rivier de Jordaan en dat in 1956 is droog gelegd.  Op sommige avonden in de trekperiode landen hier meer dan 58.000 kraanvogels en 55.000 roze pelikanen om te foerieren. Ook is er een goede kans om eenden, 8 soorten reigers,2 soorten ooievaars, de zwarte ibis, lepelaars en soms ook flamingo’s te zien.

Dit buiten de talloze steltlopers, sporen kieviten en rallen, 3 soorten ijsvogels en verschillende roofvogels die hier ook zijn.

Men kan op verschillende manieren het reservaat bezoeken. Met een door tractor getrokken speciale huifkar, golfkarretjes, fietsend of wandelend. De beste tijd is 2 uur voor sluiting tijd of vroeg in de ochtend. Er is een heel grote kans ook om bever ratten, wilde zwijnen moeraskatten, jakhalzen en waterbuffels te zien. Het natuurreservaat heeft een groot bezoekerscentrum en bevindt zich 1.5 km oost van weg # 90 in noord Israël. Het beste is de plaats te bezoeken met een gids die ook ornithologische kennis heeft.