Yossi Alcalay is geboren en getogen in Israël in de stad Haifa, een stad tussen de berg Karmel en de Middellandse Zee, aan de zuidelijke grens van Galilea, waar hij de betekenis van co-existentie tussen joden, christenen en moslims leerde kennen.
Na zijn dienst in het Israëlische leger studeerde Yossi acht jaar lang bouwkunde aan de Universiteit van Delft-Holland, waar hij, naast het architectenberoep, de Nederlandse taal en cultuur leerde kennen.
Als gediplomeerde gids in opdracht van het Ministerie van Toerisme streeft Yossi er naar om zijn brede kennis te combineren met zijn liefde voor het landschap van Israël, de geschiedenis van culturen en religies, en als een toegevoegde waarde zijn professionele architectonische kennis over de gebouwde omgeving in dit fascinerende land.
Zoals vele grote en kleine groepen, families en individuelen die enthousiast zijn over de kwaliteit van de begeleiding van Yossi tot op de dag van vandaag, zult u waarschijnlijk ook samen met hem van dit prachtige land genieten! Talen: Nederlands, Engels, Hebreeuws.
Bereik Yossi via yossi@israelgids.nl