Prijzen

28 juni 2017

Hoogtepunten Israël in 8, 10 of 15 dagen

Aanzet voor een reis op maat

Wij maken alleen maar reizen op maat waarbij wij rekening houden met uw wensen, uw interesses, uw fysieke mogelijkheden en uw budget. In een persoonlijk gesprek kan deze aanzet uitgewerkt worden.

Overzicht van prijzen

Op deze pagina staat als voorbeeld uitgewerkt hoe zo’n reis er uit kan zien. Aan het eind van deze pagina beschrijven we wat wel en wat niet in de prijs inbegrepen is.

Dag 1

U vliegt van Amsterdam of Brussel en landt op de Ben Goerion luchthaven. Bij aankomst in Israël wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger die U naar de taxi of de minibus leidt die U naar het hotel in Jeruzalem brengt. Diner en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

Dag 2

Vandaag komt de gids met de auto of minibus en begint u met het bezoek aan Jeruzalem.

Als eerste kijken wij vanaf de Olijfberg uit over heel Jeruzalem. Dan bezoeken wij de Hof van Gethsemane. Hierna gaan wij de Oude stad in en bezoeken de Westelijke (Klaag)muur waar vandaag het feest van de Bar Mitsva wordt gevierd waarbij Joodse jongens als teken van het feit dat zij volwassen zijn op 13 jarige leeftijd voor het eerst uit het Oude Testament mogen lezen. Vervolgens gaan wij de Oude stad in en bezoeken het bad van Bethesda en de St. Anna kerk en wandelen door de Shoek, de Arabische marktstraat, langs de Ecce Homoboog en de Lithostrotos in het klooster van de Zusters van Sion, de route van de Via Dolorosa tot de Heilige Grafkerk. Daarna verlaten wij de Oude stad en eindigen de dag met een bezoek aan de graftuin. Diner en overnachting in Jeruzalem.

Dag 3

Vandaag bezichtigen we de moderne stad van Jeruzalem. Eerst brengen we een bezoek aan Yad Vashem, het indrukwekkende museum en herdenkingsplaats ter nagedachtenis aan de 6 miljoen Joden omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Daarna bekijken we de bronzen Menora naast de Knesset, het Israëlische parlementsgebouw. Ook bezoeken wij het Israël museum waar de Dode Zee rollen bewaard worden. In de middag bezoeken wij de Machane Yehuda voedsel markt en wandelen ten slotte over de Haas promenade.

Diner en overnachting in Jeruzalem.

Dag 4

Wij verlaten Jeruzalem en dalen af naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. We maken een stop bij het natuurpark Ein Gedi waar David zich verschool voor Saul en waar wij een wandeling naar de waterval kunnen maken.

Dan daarna naar Massada. We horen daar het indrukwekkende verhaal van Joden die aan het begin van onze jaartelling lang stand hielden tegen de Romeinse legioenen. Daarna drijven op de Dode Zee  –  een ervaring die je niet mag missen. Dan rijden wij door de Judea woestijn terug naar Jeruzalem voor diner en overnachting.

Dag 5

Dit is een vrije dag in Jeruzalem om uit te rusten van de eerste zeer intensieve dagen en om nog andere plaatsen te bezoeken.

Overnachting in Jeruzalem.

Dag 6

Wij verlaten Jeruzalem en gaan naar de doopplaats aan de Jordaan bij Jericho: Quasar el Yahud. Door de Jordaan vallei rijden wij naar Galilea waar wij een aantal van de heilige plaatsen rond het meer van Galilea bezoeken zoals de Berg der Zaligsprekingen en Magdala. Langs het meer van Galilea bezoeken wij de plaatsen zoals Tabcha (de plaats van het wonder van brood en vissen), het St. Petrus kerkje (de verschijning aan het Meer), en Kapernaüm. Diner en overnachting aan het Meer van Galilea.

Dag 7

Voordat wij het meer verlaten willen wij vandaag een boottocht over het meer maken.

Dan rijden wij naar de berg Carmel. Vanaf de top in Haifa kijken we uit over de mooie baai. Daarna bezoeken wij de Muchraka, de plaats waar de profeet Elia de strijd aan ging met de priesters van Baäl. Via de kust met een bezoek aan Caesarea rijden wij naar Tel Aviv waar wij eerst nog een bezoek aan Joppe brengen voordat wij U naar het hotel brengen. Overnachting in Tel Aviv.

Dag 8

In de loop van de dag, afhangend van de vertrektijd van het vliegtuig, halen wij U op en verzorgen de transfer naar het vliegveld.

10 daagse reis

Dag 8

Vandaag verlaten wij Tel Aviv en rijden naar het Zuiden. We bezoeken de bron van Abraham in Beer Sheva en gaan daarna naar de opgravingen van de Nabatese stad Shivta.

Dan komen wij aan in Beerotayim een bijzondere plaats waar wij overnachten in tenten of lemen hutten. Wij willen ook een kamelentocht maken voordat wij gaan “aanliggen” in de tent voor het avondeten.

Diner en overnachting in Beerotayim.

Dag 9

Wij dalen af in de Negev woestijn en bezoeken in kibboets Sde Boker het huis van de eerste premier van Israël David Ben Goerion. Daarna maken wij een wandeling naar de oase van Ein Avdat. Dan bezoeken wij het Vijzeldal met de prachtige rotsformaties en het gekleurde zand bij Mitspe Ramon. Hierna rijden wij terug naar Tel Aviv voor de laatste overnachting.

Dag 10

In de loop van de dag, afhangend van de vertrektijd van het vliegtuig, halen wij U op en verzorgen de transfer naar het vliegveld

15 daagse reis

Dag 9

Wij dalen af in de Negev woestijn en bezoeken in kibboets Sde Boker het huis van de eerste premier van Israël David Ben Gurion. Daarna maken wij een wandeling naar de oase van Ein Avdat. Dan bezoeken wij het Vijzeldal met de prachtige rotsformaties en het gekleurde zand bij Mitspe Ramon.

Dwars door de Negev woestijn bereiken we de Arava vallei waar wij nog een laatste stop maken bij Timna. Hier bevinden zich oude kopermijnen en kan men genieten van de bijzondere landschappen. Aan het einde van de dag komen wij aan in Eilat.

Overnachting in Eilat.

Dag 10

In de ochtend nog een toer door de omgeving van Eilat en een bezoek aan het onderwater observatorium.

Dan neemt de gids afscheid en bent U verder vrij. Overnachting in Eilat

Dag 11 ,12 13,14  

4 dagen rust in Eilat met ontelbare mogelijkheden van zwemmen met Dolfijnen, tot een jeeptour in de bergen of een 1 of 2 daagse toer naar Petra. Overnachting in Eilat.

Dag 15

Met een binnenlandse vlucht vliegt U naar het vliegveld van Ben Gurion en vandaar gaat de terugvlucht naar Nederland.  

Praktische aspecten

 

 • U kunt deze reis iedere dag van de week beginnen. Als daardoor bepaalde plaatsen niet open zijn op een bepaalde dag, passen wij de volgorde van de dagen aan.
 • De vrije dag hebben wij ingelast omdat vele mensen graag een vrije zondag of shabbat willen hebben. Wij kunnen de dag volgorde hier ook aan aanpassen.
 • Het is ook mogelijk om de reis te maken zonder vrije dag.
 • De reis is inclusief transfers bij aankomst en vertrek.
 • Mocht de vlucht pas in de namiddag vertrekken dan kan de laatste dag een excursie dag worden en passen wij het programma aan.
 • De inhoud van de dagen kan altijd aangepast worden aan uw specifieke wensen. Dit is bedoeld als een voorbeeld van een reis.
 • Op de vrije dag en in Tel Aviv en Eilat is de overnachting alleen met ontbijt. Het is leuk om ook eens in een plaatselijk restaurant  te eten.
 • De reis kan ook uitgevoerd worden met alle diners inbegrepen.

Inbegrepen in deze prijs:

 • de zorgen van de Nederlands sprekende gids
 • transfer bij aankomst en vertrek op de luchthaven
 • vervoer in luxe minibus met airco
 • overnachting in goede toeristen klasse hotels of in Kibbutzim
 • overnachting in een bedoeïenentent (alleen bij 10 en 15 daagse reis)

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Tel Aviv.

Wij werken in Nederland samen met Relireizen in Amsterdam, een gerenommeerd ANVR en SGR reisbureau.

Onze contactpersoon is Reli Wajnberg 020-4044413  en als Israël specialist kan hij U goed adviseren en heeft hij speciale prijzen en condities voor vluchten naar Israël zowel met ElAl als met andere maatschappijen vanaf Schiphol en Brussel.

 • Entreegelden

Omdat we nooit precies weten wat U ten slotte in de praktijk wel of niet gaat doen, zijn deze bedragen nooit inbegrepen. Gebaseerd op deze programma’s is het tussen € 40 en € 80 per persoon. Wij doen dit eigenlijk nooit inclusief omdat het goedkoper is ter plaatse te betalen. Op deze manier betaalt u alleen voor de plaatsen die U echt bezoekt.

Het is een privé tour en U kunt onderweg de inhoud van de dagen veranderen als U dat zou willen!

 • Lunches

Die kunt U zo goedkoop of duur maken als U wilt . We stoppen ergens en U kunt een broodje eten of een Falafel, of een kop soep met een broodje. En mocht iemand enorme trek krijgen, dan kan hij ook een warme maaltijd nemen. Het is bijna altijd zelfbediening, dus U bent tot niets verplicht.

 • Sommige diners
 • Fooien in hotels, voor gids en chauffeur.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering

Contact en persoonlijke service

 

Yaacov en Bernardine Nof

Yitshak Ben Dor street 1 apartment 8,

Jerusalem 93281

Israel

 

info@israelgids.nl

telefoon: 00972 2 6731896

mobiel: 00972 522631787

Geen reacties mogelijk.