Onze gidsen

4 april 2018

Yaacov Nof

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Jaacov Nof. Ik ben uw persoonlijke gids in Israël.
Ik heb ruim 40 jaar ervaring als gids voor Israelreizen, zowel in het Nederlands (mijn moedertaal) als in het Engels. Mijn specialisaties zijn religie en natuur. Mensen in kleine groepen rondrijden in onze eigen minibus vind ik nog altijd het mooiste.
Intussen zijn er zoveel mensen die de weg gevonden hebben naar deze Israelgids, dat ik een beroep moest doen op andere erkende, Nederlands sprekende gidsen waar ik persoonlijk voor in sta. Hieronder stel ik ze aan u voor. yaacov@israelgids.nl

Chanan Nol

chanan nolIk ben Chanan Nol, een jood en een Israëli. Geboren op 8.9.1943 in Veghel in Holland. Op 1948 zijn mijn ouders naar Israel geëmigreerd naar een kibboets in de Negev, kibboets Dorot. We zijn verhuisd naar Beer-Sheva en later naar Omer naast Beer-Sheva. Na mijn middelbare school studie ben ik naar de zeevaartschool gegaan, en toen 2,5 jaar in het leger. Daarna heb ik 14 jaar op de grote vaart gevaren – en ik eindigde als eerste stuurman.
Vanaf 1980 studeerde ik Geografie in Tel-Aviv, en ik haalde de diploma’s voor gids in Israël en reisleider in het buitenland.  Mijn specialiteiten zijn christendom en natuur. Ik gids privé met kleine groepen in kleine auto’s, dat  is dus voor mensen die in plaats van een groepsreis willen beslissen over hun eigen plaats en tijd. Ik kom ieder jaar in januari naar Nederland om vrienden te ontmoeten en om mijn werk als gids in Israel te promoten. En ook zomaar om lekkere erwtensoep te eten…
Le’hitraot. chanan@israelgids.nl

Leontine Cohen Pauka

Mijn naam is Leontine en ik ben geboren en getogen in Nederland. Daar heb ik gestudeerd en gewerkt als maatschappelijk werkster tot ik verliefd werd op een Parijzenaar. Ik ben naar Parijs verhuisd en ben daar gaan studeren om gids te worden.
Ik heb in Parijs vele gelukkige jaren als gids gewerkt tot ik met mijn man heb besloten om onze Joodse wortels op te gaan zoeken in Israël.
We zijn in dit prachtige land gaan wonen en ook hier in Israël ben ik gaan studeren om gids te worden, het mooiste beroep ter wereld.
Ik zou U graag de schoonheid, de geschiedenis en de cultuur van Israël willen laten zien. De complexiteit van dit land met U delen en het wonder dat Israël sowieso bestaat U uit te leggen; dát zijn twee van de vele onderwerpen waar ik het over zal hebben als ik U gids.
Verder ben ik altijd op zoek naar de beste restaurantjes, goede Israëlische wijn en kaas, unieke plekjes, bijzondere Israëliërs en ik zal mijn ontdekkingen graag met U delen.
Kort geleden heb ik een opleiding bij Yad Vashem afgerond, het Holocaustmuseum in Jeruzalem. Yad Vashem is daarmee één van mijn vele specialiteiten geworden.
Ik kijk er naar uit U te mogen gidsen in Israël. leontine@israelgids.nl

Yossi Alcalay

Yossi Alcalay is geboren en getogen in Israël in de stad Haifa, een stad tussen de berg Karmel en de Middellandse Zee, aan de zuidelijke grens van Galilea, waar hij de betekenis van co-existentie tussen joden, christenen en moslims leerde kennen.
Na zijn dienst in het Israëlische leger studeerde Yossi acht jaar lang bouwkunde aan de Universiteit van Delft-Holland, waar hij, naast het architectenberoep, de Nederlandse taal en cultuur leerde kennen.
Als gediplomeerde gids in opdracht van het Ministerie van Toerisme streeft Yossi er naar om zijn brede kennis te combineren met zijn liefde voor het landschap van Israël, de geschiedenis van culturen en religies, en als een toegevoegde waarde zijn professionele architectonische kennis over de gebouwde omgeving in dit fascinerende land.
Zoals vele grote en kleine groepen, families en individuelen die enthousiast zijn over de kwaliteit van de begeleiding van Yossi tot op de dag van vandaag, zult u waarschijnlijk ook samen met hem van dit prachtige land genieten!
Talen: Nederlands, Engels, Hebreeuws. yossi@israelgids.nl

Jacky Jeger

Mijn naam is Jacky Jeger. Ik werd geboren in Antwerpen en woon in Israel sinds 1976.
Ik ben getrouwd en heb twee zonen en een dochter. Zo’n 25 jaar ben ik nu actief als Reisgids, opgeleid door het Israëlische Ministerie van Toerisme. Dit doe ik in drie talen: Nederlands, Engels en Frans. Ik werk uitsluitend met mijn officiële gidsenauto (tot zes personen), waarmee ik zakenmensen en/of families (met kinderen vanaf 12 jaar) rondleid vanaf een dag tot en met twee weken. Tijdens de rondreis worden de vele facetten van Israel besproken, zoals geschiedenis, actualiteit, landbouw, waterproblemen, godsdiensten, archeologie, geologie, flora en fauna en meer…Ik heb meerdere hobby’s, maar diegene die tot uiting komen tijdens het gidsen, zijn fotografie en ornithologie

jackyMijn naam is Jacky Jeger. Ik werd geboren in Antwerpen en woon in Israel sinds 1976. Ik ben getrouwd en heb twee zonen en een dochter.
Zo’n 25 jaar ben ik nu actief als Reisgids, opgeleid door het Israëlische Ministerie van Toerisme. Dit doe ik in drie talen: Nederlands, Engels en Frans.
Jacky Jeger met autoIk werk uitsluitend met mijn officiële gidsenauto (tot zes personen), waarmee ik zakenmensen en/of families (met kinderen vanaf 12 jaar) rondleid vanaf een dag tot en met twee weken.
Tijdens de rondreis worden de vele facetten van Israel besproken, zoals geschiedenis, actualiteit, landbouw, waterproblemen, godsdiensten, archeologie, geologie, flora en fauna en meer…
Ik heb meerdere hobby’s, maar diegene die tot uiting komen tijdens het gidsen, zijn fotografie en ornithologie. jacky@israelgids.nl

Irit Ostrowski

Irit faceMijn naam is Irit Ostrowski. Ik ben een echte “Sabra” dus in Israel geboren, 55 jaar geleden. Ik ben moeder van 3 jongens die al lang het huis uit zijn…
Ik ben een gediplomeerde gids de laatste 15 jaar. Daarvoor ben ik muzieklerares geweest en systeembeheerder voor computers. Ik spreek Engels, Nederlands, een beetje Russisch en natuurlijk Hebreeuws.

Irit carIk gids particuliere groepen, families en business gasten uit de hele wereld. In mijn persoonlijke aanpak herken je nuchterheid en humor. Ik probeer vriendelijk, informatief en met plezier te werken. Met verhalen, afbeeldingen, gesprek en soms ook een beetje muziek probeer ik facetten van dit rijk geschakeerde land te laten zien.
Ik werk nauw samen met een exclusieve groep van collega gidsen, reisbureaus en hotels. Ik werk door heel Israel en probeer gidsenwerk te leveren van hoog niveau. En als ik bezet ben ken ik meestal wel iemand die dermate goed is dat hij mij kan vervangen. irit@israelgids.nl

Ayalla Zion

AyallaZionPhotoAyalla Zion is geboren en getogen in Nederland. Sinds 1980 gediplomeerde gidse en chauffeur in geheel Israel. Getrouwd met gids/chauffeur Avi Sonnenberg. Het echtpaar heeft 6 kinderen. Ayalla gidst in het Nederlands, Engels, Duits en Hebreeuws. Ze heeft veel ervaring met (jeugd) groepen, orthodox zowel als seculier, pelgrims, barmitsva-tours, families met (groot)ouders en (kleine) kinderen. Ayalla4Tevens met individuelen, regeringsfunctionarissen, mensen met speciale behoeften, van allerlei nationaliteiten en verschillende religieuze achtergronden.

Het is ook een bijzondere ervaring om met haar fietsend of wandelend het uitermate boeiend en afwisselend Israel te verkennen.
Waarom zoudt u juist met Ayalla op stap gaan:

 1. Ayalla is een zeer deskundige gids die haar weetjes weet op het gebied van geschiedenis, archeologie, religies, flora en fauna, landschappen etc. en dat op een sprankelende en boeiende manier kan overbrengen
 2. Ze is thuis zowel in Tenach als in het NT
 3. Als gelovige orthodoxe Jodin geeft ze meerwaarde in haar informatie vanuit een doorleefd Jodendom
 4. Ayalla is een vrouw die met haar warmte, charme en HUMOR mensen voor zich wint.

ayalla@israelgids.nl

 

Menno Krzywanowski

MENNO 2Mijn naam is Menno en ik ben geboren in Amsterdam. Vanaf mijn 4e jaar tot mijn 14e woonde ik in Uruguay. Vandaar ben ik naar Israel gegaan. Na het voltooien van mijn gidsen studie, heb ik er de meeste tijd aan gewijd om mensen uit de hele wereld in Israel oud en jong rond te gidsen. De reizen zijn gemaakt volgens de wensen van de klant.
Ik spreek Spaans , Nederlands, Engels en Portugees. Als gids ben ik actief van af 1972.
Ik maak mijn reizen in mijn auto die goedgekeurd is door het ministerie van Toerisme. Mijn auto is een VW Caravelle busje, aangepast voor toerisme, geairconditioned met plaats voor tot 7 gasten. Mijn huis basis is Tel Aviv. menno@israelgids.nl

Asnat Cohen

Asnat Cohen is geboren in 1968 in New York City, Verenigde Staten.
Opgegroeid in Nederland in een kunstzinnig, modern orthodox Joods gezin. Vier jaar Londen, studie Jodendom.
Gidsopleiding in Israël. Moeder van drie kinderen, man archeoloog.
Begon als gids en PR person in het Hadassah Ziekenhuis in Jeruzalem in 1990.
Werkt sinds 1993 als gids voor:

 • privé groepen, zowel Christelijke als Joodse
 • families
 • pelgrims
 • VIP’s en delegaties waarbij de individuele wensen centraal staan
 • stelt reizen op maat samen, zowel dagtoers als langere reizen

Specialiteiten:

 • kleuren & smaken van Israël
 • culturele bezienswaardigheden
 • het Land Israël en de Bijbel (Oude en Nieuwe Testament)
 • geschiedenis en archeologie
 • Jodendom
 • Zionisme en de moderne Staat Israël
 • markten & culinaire toers
 • natuur & woestijn
 • muzikale evenementen
 • medisch toerisme
 • helikoptervluchten
 • bezoeken aan minder bekende/bezochte plaatsen en mensen

Talen: Nederlands, Engels en Hebreeuws. asnat@israelgids.nl

Arthur du Mosch

Mijn naam is Arthur du Mosch,
in Nederland geboren en getogen tot mijn 26ste in het Gooi.
Nu al 25 jaar in Israels Negev.
Ik ben een natuur gids sinds mijn 20ste en sinds 1991 een gediplomeerd gids van het ministerie van toerisme en sins 2005 een paardrij instrukteur.
Jezus is mijn Messias.

Mijn specialiteiten zijn:

 • Woestijnlandbouw oud en nieuw,
 • Sociaal gedrag wilde dieren speciaal vogels en zoogdieren,
 • Woestijn als onze geestelijk erfgoed,
 • Mens en paard,

Tochten die ik aanbied:

 • Wandelingen,
 • ( ook met maanlicht )   Buitenritten te paard,
 • Terreinwagen/4×4,
 • Huurauto ed.

Regio’s waar ik gids: Israel, Negev, Woestijn van Judea, Jordanie, Wadi Rum, Petra en omgeving, Woestijn van Moab, Egypte, Sinai.  arthur@israelgids.nl

 1. Saretta Bollegraaf
  10 augustus 2018 op 18:30 | #1

  Goedemiddag,
  Voor mijn 60ste verjaardag ga ik met mn gezin( 5 pers.) een week ( 04.10-11.10) naar Tel Aviv.
  Ik wil graag een dag ( deel) Jeruzalem bezoeken onder begeleiding van een gids. Wat zijn de mogelijkheden voor 7, 8 of 9 oktober.
  Meer dan 30 jaar geleden al eens we tour door heel Israël gemaakt met gids Yaacov.
  Met vriendelijke groet,

 2. r gloudemans
  1 mei 2018 op 08:04 | #2

  Wij (4 Nederlanders) zijn dinsdag 15-5 in Jeruzalem en zijn op zoek naar een Nederlandstalige gids die ons rond 10uur een paar uurtjes meeneemt op wandelroute door de stad met een lunch erbij, graag hoor ik van U. Met vriendelijke groet Rik

 3. Margot Vomberg
  23 april 2018 op 15:46 | #3

  Goedemiddag,

  Wij (5 Nederlanders) zijn as donderdag 26/4 in Jeruzalem en zijn op zoek naar een Nederlandstalige gids die ons rond 11Hoo een paar uurtjes meeneemt op wandelroute door de stad met een lunch erbij. Maximaal 4 a 5 uur, graag hoor ik van U. Met vriendelijke groet, Margot

 4. geanne dekkers
  22 februari 2018 op 01:15 | #4

  Wij (moeder50 jaar en drie dochters van 18, 21 en 23 jaar) hebben een vlucht geboekt van 27 juli t/m 8 aug 2018 naar Tel Aviv. Wat zijn de mogelijkheden en kosten voor een 12 of 13 daagse trip met een van Uw gidsen?

 5. Anita
  25 januari 2018 op 12:11 | #5

  Hallo gidsen,

  Ik kom 26 mei naar Israel voor 8 dagen en ik verblijf in Bad Yam. Ik vroeg me af wat het kost om een gids voor 1 a 2 dagen in te huren. Ik ben in het bezit van een huurauto. Ik Reis met mijn schoonvader(Invalide 72 jaar en zijn vriendin.

  Mvg

  Anita

 6. caroline
  15 januari 2018 op 11:47 | #6

  Beste gidsen,

  Samen met een vriendin ben ik van 20/23 juni in Jerusalem en van 24-25 juni in Jaffa. Graag zouden we zo goed mogelijk gebruik willen maken van onze tijd en een goed beeld willen krijgen van Jeruzalem.
  Is het mogelijk een een tour door Jeruzalem te krijgen? We zouden het prima vinden om met een kleine groep op te trekken.
  Graag hoor ik wat mogelijk is en wat de kosten zullen zijn.

  Vriendelijke groet,
  Ruthie en Caroline

 7. Lianne
  5 november 2017 op 22:18 | #7

  Beste Yaacov, mijn man en ik zijn woensdag 15 en donderdag 16 november in Jeruzalem en wij zouden graag met een gids (Nederlands- of Engelstalig)de stad bekijken, gedurende een halve of een hele dag. Kunt u me vertellen wat de mogelijkheden zijn?
  met vriendelijke groet, Lianne

 8. leo kroese
  1 november 2017 op 11:27 | #8

  Goedemorgen,

  Ik kom samen met mijn vriendin een paar dagen naar Israel (21 t/m 24 november

  Wij komen rond een uur of 2 aan en zijn vrijdag weer vroeg weg.

  In de tussentijd willen wij zoveel mogelijk van Israel zien.

  Heeft u hiervoor een schema en wat zijn de kosten wanneer deze reis door een gids wordt begeleid.

  Hoor graag van u.

  Vriendelijke groet,

  Leo Kroese

 9. 18 september 2017 op 11:02 | #9

  Beste
  Ik verblijf van 9/04/2018 tot 21/04/2018 in oud Jeruzalem. Graag zou ik een gids willen boeken voor een excusie naar het meer van Galilea, en een naar Megido
  Kan u me advies geven waar en bij wie ik deze kan boeken.Nederland of engels
  Mijn dank bij voorbaat
  Yvette

 10. Joffrey
  11 juni 2017 op 18:31 | #10

  Geachte,

  Wij zijn van 28 juni tot en met 3 juli in Tel Aviv. Graag willen wij 1 dag een excursie maken naar o.a. Jerusalem, Olijfberg, Bethlemen (misschien nog de Dode Zee??). Onze moeder is slecht ter been en maakt gebruik van een rolstoel. Kleine afstanden kan ze wel lopen…
  Wie heeft er tijd en wat zijn ongeveer de kosten. I.v.m. sabbath gaan we het liefst niet op deze dag..

  Met vriendelijke groet,

  Joffrey de Graaff

 11. Gerben
  22 maart 2017 op 01:18 | #11

  We willen ook graag naar plekken zoals de Masada en de dode zee.

  Mvg,

  Gerben Bos

 12. Gerben
  22 maart 2017 op 01:16 | #12

  Ik wil met nog een ander naar Israël in de meivakantie voor 9 dagen van 20 t/m 29 april. We willen graag een gids, is een vaste verblijfplaats handig? En wat zullen de kosten dan zijn van een gids?

 13. Nevzat Yaramis
  12 maart 2017 op 21:32 | #13

  Beste,
  We willen met een groep jongeren met 5 jongens bijbelse plaatsen bezoeken, en andere plaatsen in Israël, dit is ons 1reis naar Israël. Vertrek vanaf 20 mei voor een week. Graag een Nederlandstalige gids.

  Met vriendelijke groeten

 14. Tineke Weide
  12 maart 2017 op 19:05 | #14

  Goedemiddag,

  Graag zou ik willen weten wat de mogelijkheden zijn voor dagexcursie vanuit Jeruzalem naar Ein Gedi/Qumran/Masada kunnen maken op zondag 19 maart a.s. of maandag 20 maart a.s.
  En graag zou ik de kosten daarvan willen weten ( 2 personen, geen eigen vervoer).

  Avast bedankt
  Met vriendelijke groet,
  Tineke